fbpx
Welcome to the land of Dalmatian Dog

Merga Victa Pošip 2019.

Opis

decanter silver nagrada vino 2020 International Wine Challenge 2020 Silver WinnerMERGA VICTA POŠIP 2019. je bijelo vino svijetlo žute boje od autothone sorte Pošip s lokacije Smokvica na otoku Korčuli. Na okus će se osjetiti citrusi, voće i mediteranske arome. Harmonično i osvježavajuće vino.

Autohtona sorta Pošip predstavlja istinski dragulj i to je naša bijela sorta s najvećim potencijalom

Vinska kartica
Vinarija Black Island Winery
Godina 2019.
Lokacija Smokvica – otok Korčula
Sorta Pošip
Kategorija Bijela vina
Veličina boce 0.75 L
Alkohol 13.5 %
Proizvodnja
Nagrade Decanter Wine Awards 2020. – Silver
International Wine Challenge 2020. –  Silver

OPIS BERBE: 

Grožđe za ovo vino dolazi iz starijih vinograda s tradicionalno najboljim položajima za uzgoj Pošipa. Smješteni su na nadmorskoj visini od 40 m do 160 m. Sve radnje tijekom uzgoja u vinogradu obavljaju se ručno.

Berba za Merga Victa Pošip je napravljena krajem kolovoza i svaki je dan berbe dovršen prije 8 sati jutro kako bi se minimiziralo starenje grožđa i oksidacija. Ručno ubrano grožđe hladi se i podvrgava selekciji u podrumu.

Prešanje je napravljeno s minimalnim pritiskom. Vrenje se odvijalo 3-4 tjedna pod strogom kontrolom temperature na 15° C, nakon čega je bilo na finom talogu, uz miješanje, slijedeća dva mjeseca.
Odležano je u nehrđajućem čeličnim spremnicima.

LOKALITET:

Pošip je prava dalmatinska sorta bijelog grožđa koju je izvorno otkrio lokalni poljoprivrednik prije 150 godina u samom selu Smokvica u kojem se vinarija nalazi.
Vinarija Black Island proizvodi više linija, dok je linija Merga Victa posebna. Za vina u Merga Victa liniji pažljivo se odabire grožđe od 25 lokalnih obiteljskih poljoprivrednika (kooperanata) koji već generacijama uzgajaju grožđe.

U samoj Smokvici je dvjestotinjak vinograda koji se nalaze između 40 i 160 metara nadmorske visine.

Vinova loza je stara najmanje 15 godina, a odabrano grožđe dolazi s tri različite vrste tla (crveno tlo, pijesak i stjenovita) kako bi se postigla prava ravnoteža i harmonija vina.

Udio šećera 3,5 gr/l, kiseline 6,9 gr/l.

Najbolje uživati na temperaturi 12-14 °C.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Merga Victa Pošip 2019.”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Cijena: 80,00 kn

MERGA VICTA POŠIP 2019. je ozbiljno  bijelo vino svijetlo žute boje koje odlikuju živahne voćne arome, miris agruma, zelenih jabuka; odiše mineralnošću i svježinom. Vino je osvojilo dva svjetska srebra od strane IWC 2020. i Decantera 2020.

Posebna ponuda paketa/kartona
Odlična prilika - sami odaberite vina koja vam se sviđaju i napravite svoj karton vina uz uštedu i besplatnu dostavu - ostaviti ćete kontakt podatke kod narudžbe
Cijena: 0,00 kn
Testament Box nagrađivanih vina od strane Decantera i IWC-a po akcijskoj cijeni
Cijena: akcija 440,00 kn
Uštedite kupovinom na kartone/pakete


Možda će vas zanimati i ...

Na vrh stranice
Košarica
There are no products in the cart!
Nastavi Shopping
0