Welcome to the land of Dalmatian Dog

Merga Victa Pošip 2020.

Opis

 MERGA VICTA POŠIP 2020. je bijelo vino svijetlo žute boje od autothone sorte Pošip s lokacije Smokvica na otoku Korčuli. Na okus će se osjetiti citrusi, voće i mediteranske arome. Harmonično i osvježavajuće vino. Autohtona sorta Pošip predstavlja istinski dragulj i to je naša bijela sorta s najvećim potencijalom.

Vinska kartica
Vinarija Black Island Winery
Godina 2020.
Lokacija Smokvica – otok Korčula
Sorta Pošip
Kategorija Bijela vina
Veličina boce 0.75 L
Alkohol 13.5 %
Proizvodnja 30.000 boca
   

OPIS BERBE:  Grožđe za ovo vino dolazi iz starijih vinograda s tradicionalno najboljim položajima za uzgoj Pošipa. Smješteni su na nadmorskoj visini od 40 m do 160 m. Sve radnje tijekom uzgoja u vinogradu obavljaju se ručno. Berba za Merga Victa Pošip je napravljena krajem kolovoza i svaki je dan berbe dovršen prije 8 sati jutro kako bi se minimiziralo starenje grožđa i oksidacija. Ručno ubrano grožđe hladi se i podvrgava selekciji u podrumu. Prešanje je napravljeno s minimalnim pritiskom. Vrenje se odvijalo 3-4 tjedna pod strogom kontrolom temperature na 15° C, nakon čega je bilo na finom talogu, uz miješanje, slijedeća dva mjeseca. Odležano je u nehrđajućem čeličnim spremnicima.

LOKALITET: Pošip je prava dalmatinska sorta bijelog grožđa koju je izvorno otkrio lokalni poljoprivrednik prije 150 godina u samom selu Smokvica u kojem se vinarija nalazi. Vinarija Black Island proizvodi više linija, dok je linija Merga Victa posebna. Za vina u Merga Victa liniji pažljivo se odabire grožđe od 25 lokalnih obiteljskih poljoprivrednika (kooperanata) koji već generacijama uzgajaju grožđe. U samoj Smokvici je dvjestotinjak vinograda koji se nalaze između 40 i 160 metara nadmorske visine. Vinova loza je stara najmanje 15 godina, a odabrano grožđe dolazi s tri različite vrste tla (crveno tlo, pijesak i stjenovita) kako bi se postigla prava ravnoteža i harmonija vina. Udio šećera 3,5 gr/l, kiseline 6,9 gr/l. Najbolje uživati na temperaturi 12-14 °C.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Merga Victa Pošip 2020.”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Cijena: 80,00 kn (10,62 €)

MERGA VICTA POŠIP 2020. je ozbiljno  bijelo vino svijetlo žute boje koje odlikuju živahne voćne arome, miris agruma, zelenih jabuka; odiše mineralnošću i svježinom.

Posebna ponuda paketa/kartona
Dalmatian dog summer box - Osvježavajuća vina za ljetne vrućine
Cijena: 410,00 kn (54,42 €)
Poseban paket vina Dalmatian dog za romatniku i ljubavne prilike - kada se družimo u krugu nama dragih osoba - karton box vina za samo 349 kuna
Cijena: 418,00 kn (55,48 €)
Odlična prilika - sami odaberite vina koja vam se sviđaju i napravite svoj karton vina uz uštedu i besplatnu dostavu - ostaviti ćete kontakt podatke kod narudžbe
Cijena: 0,00 kn (0,00 €)
Testament Box nagrađivanih vina od strane Decantera i IWC-a po akcijskoj cijeni
Cijena: 448,00 kn (59,46 €)
Uštedite kupovinom na kartone/pakete


TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRKPovratak u WebShop SKU: 2019MV19 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Na vrh stranice
Košarica
Košarica je prazna...
Nastavi kupovinu
0

OVA STRANICA SADRŽI INFORMACIJE O ALKOHOLNIM PIĆIMA

Dali ste stariji od 18 godina ? Ulaskom potvrđujete vašu punoljetnost.