Welcome to the land of Dalmatian Dog

Merga Victa Pošip 2021. Magnum

Opis

Punjenjem u magnume vino zadržava nježne note i omogućuje više vremena da vino sazrije onako kako je vinar i zamislio. Proces starenja vina u magnumu traje oko 1,5 puta duže nego u boci od 0,75 L. Polagana oksidacija tijekom starenja smanjuje trpkost vina, ističe arome drveta i omekšava tanine.

MERGA VICTA POŠIP 2021. je bijelo vino, aroma svježih citrusa, koštunjičavog voća, žutog cvijeća te mediteranskog bilja. Suho je, srednjeg tijela, fine svježine, izražene mineralnosti  i ugodne trajnosti. Harmonično i osvježavajuće vino.

Vinska kartica
VINARIJA Black Island Winery
GODINA 2021.
LOKACIJA Smokvica – otok Korčula
SORTA Pošip
KATEGORIJA Bijela vina
VELIČINA BOCE 1,5 L
ALKOHOL 13.5 %
PROIZVODNJA 100 boca
NAGRADE Decanter Wine Awards 2022. – srebro

OPIS BERBE: Grožđe za ovo vino dolazi iz starijih vinograda Smokvice s tradicionalno najboljim položajima za uzgoj pošipa. Sve radnje tijekom uzgoja u vinogradu obavljaju se ručno. Grožđe se mulja i macerira nekoliko sati, a zatim preša s minimalnim tlakom. Fermentacija se odvijala u inox tankovima uz strogu kontrolu temperature. Odležavano na finom talogu dodatna tri mjeseca.

Najbolje servirati na temperaturi od 12˚C.

LOKALITET: Pošip je prava dalmatinska sorta bijelog grožđa koju je izvorno otkrio lokalni poljoprivrednik prije 150 godina u samom selu Smokvica u kojem se vinarija nalazi. Vinarija Black Island proizvodi više linija, dok je linija Merga Victa posebna.

Za vina u Merga Victa liniji pažljivo se odabire grožđe od 25 lokalnih obiteljskih poljoprivrednika (kooperanata) koji već generacijama uzgajaju grožđe.

U samoj Smokvici je dvjestotinjak vinograda koji se nalaze između 40 i 160 metara nadmorske visine. Vinova loza je stara najmanje 15 godina, a odabrano grožđe dolazi s tri različite vrste tla (crveno tlo, pijesak i stjenovita) kako bi se postigla prava ravnoteža i harmonija vina. Udio šećera 3,5 gr/l, kiseline 6,9 gr/l.

Cijena: 35,00 

MERGA VICTA POŠIP MAGNUM 1,5L 2021. je bijelo vino, aroma svježih citrusa, koštunjičavog voća, žutog cvijeća te mediteranskog bilja. Suho je, srednjeg tijela, fine svježine, izražene mineralnosti  i ugodne trajnosti.

Košarica0
Košarica je prazna...
Nastavi kupovinu
0

OVA STRANICA SADRŽI INFORMACIJE O ALKOHOLNIM PIĆIMA

Dali ste stariji od 18 godina ? Ulaskom potvrđujete vašu punoljetnost.