Welcome to the land of Dalmatian Dog

Testament Plavac Mali 2017.

Opis

Testament Plavac Mali je crveno vino tamne rubin, neprovidne boje, mirisa zrele šljive, rogača i začina. Okus je opulentan, elegantan i moćne strukture.

Ovo iznimno vino 2022. godine nagrađeno je broncom na najprestižnijim vinskim natjecanjima – International Wine Challenge i Decanter Wine Awards.

Vinska kartica
Vinarija Testament Winery
Godina 2017.
Lokacija Šibenik
Sorta Plavac Mali
Kategorija Crna vina
Veličina boce 0.75 L
Alkohol 15 %
Proizvodnja 5000
Temperatura serviranja 14-16˚C

Nagrade International Wine Challenge 2022.bronca  Decanter Wine Awards 2022. – bronca

OPIS BERBE: Ručna berba napravljena je sredinom rujna. Tehnološki vino je macarirano s fermentacijom 10 dana. Omogućena je prirodna malolaktična fermentacija (pretvaranje jabučne kiseline u mliječnu).

ODLEŽAVANJE: 14 mjeseci u novim barrique bačvama, kombinacija američkog i francuskog hrasta. Vino sadrži kiselina ukupno 6.4 g/l.
Najbolje poslužiti na 16 ° C.

O LOKALITETU: Plavac Mali je rasprostranjena dalmatinska sorta crvenog grožđa, koji se uzgaja i na lokalitetu Šibenskog vinogorja. Vinogradi Testamenta zasađeni su prije desetak godina i prostiru se na 50ha na području Jadrtovac. S obzirom na položaj klimatski je izložen laganim lokalnim vjetrovima koji daju mediteransku aromatiku vinu. S druge strane loza raste u surovim uvjetima, u vapnenačkom kršu s manje od 20% tla.

A takvi uvjeti, škrto tlo i položaj okrenut moru omogućava proizvodnju vrhunskih vina.

 

Cijena: 180,00 kn (23,89 €)

Testament Plavac Mali je crveno vino tamne rubin, neprovidne boje, mirisa zrele šljive, rogača i začina. Okus je opulentan, elegantan i moćne strukture.

Na vrh stranice
Košarica
Košarica je prazna...
Nastavi kupovinu
0

OVA STRANICA SADRŽI INFORMACIJE O ALKOHOLNIM PIĆIMA

Dali ste stariji od 18 godina ? Ulaskom potvrđujete vašu punoljetnost.