Welcome to the land of Dalmatian Dog

Testament Prošek 2018.

Opis

Vino je dobilo broncu na ocjenjivanju IWC za 2021 godinu Vino je osvojilo broncu na ocjenjivanju Decantera za 2021 godinu

Testament Prošek je crveno slatko vino – mirisom na suhe šljive, tamnu čokoladu i zrele višnje. Okus je kompleksan, sa nježnim taninima i integriranom svježinom.

Ocjenivački timovi International Wine Challenge 2021.  kao i timovi Decantera 2021. dodijeli su broncu ovom tradicionalnom dalmatinskom desertnom vinu.

Vinska kartica
Vinarija Testament Winery
Godina 2018.
Lokacija Šibenik
Sorta Babić
Kategorija Crna vina
Veličina boce 0.5o L
Alkohol 14 %
Proizvodnja 4000
Nagrade International Wine Challenge 2021. – bronca
Decanter Wine Awards 2021. – bronca
Temperatura serviranja 8˚C

OPIS BERBE: Sredina studenog 2018. Nakon 60 dana sušenja na lozi (to je najstarija metoda sušenja za potrebe proizvodnje prošeka), suvice (grožđice) se beru ručno, prerađuju i nakon 10 dana fermentacije/maceracije završava

1.faza. Ovo mlado vino ima 14% VOL i 100 G/L ostatka šećera.

2. faza je odležavanje. Puna 24 mjeseca u novim 500 LIT bačvama od francuskog i američkog hrasta.

Ukupna kiselost: 5,5 g/l

O LOKALITETU: Babić je dalmatinska sorta crvenog grožđa, koji se uzgaja na lokalitetu Šibenskog vinogorja. Vinogradi Testamenta zasađeni su prije desetak godina i prostiru se na 50ha na području Jadrtovac.

S obzirom na položaj klimatski je izložen laganim lokalnim vjetrovima koji daju mediteransku aromatiku vinu. S druge strane loza raste u surovim uvjetima, u vapnenačkom kršu s manje od 20% tla.

A takvi uvjeti posebno pogoduju Babiću te je grožđe vrhunske kvalitete, a samim time i vino.

 

Cijena: 32,50 

Berba je izvršena sredinom studenog 2018. Nakon 60 dana sušenja na lozi (to je najstarija metoda sušenja za potrebe proizvodnje prošeka), suvice (grožđice) se beru ručno, prerađuju i nakon 10 dana fermentacije/maceracije završava i kreće 2 faza odležavanja od 24 mjeseca u novim velikim bačvama od američkog i francuskog hrasta.

Košarica0
Košarica je prazna...
Nastavi kupovinu
0

OVA STRANICA SADRŽI INFORMACIJE O ALKOHOLNIM PIĆIMA

Dali ste stariji od 18 godina ? Ulaskom potvrđujete vašu punoljetnost.