Welcome to the land of Dalmatian Dog

Ovakva smo vina, kažu znalci, u Dalmaciji čekali cijelu vječnost

U godini kad je, zbog tek polovične turističke sezone, ali i nanovo zatvorenih ugostiteljskih objekata, konzumacija vina sigurno doživjela određeni pad, hrvatska su vina, srećom, kvalitetom otišla još stepenicu više. 

Naime, na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina, onom Decanterovom, ove je godine u Londonu nagrađeno čak 226 domaćih vina. Od toga, hrvatska su vina odnijela 11 zlatnih nagrada. Za usporedbu, prošle nam je godine nagrađeno 170 vina, uz sedam zlatnih medalja.

Dvije zlatne medalje otišle su u Dalmaciju i to u podrume šibenske vinarije Testament Winery

Vinogradi Babića od kojih se proizode organska vina pod etikatama Testament
Vinograd šibenske vinarije Testament Winery

Nagrađena vina iz naših vinarija

Prvo zlato otišlo je Dalmatian Dog Babiću iz 2016. godine, a drugo Testament Pošipu iz 2019. godine, a ogromne zasluge za to idu vodećim dalmatinskim enolozima Juraju Sladiću, Igoru Radovaniću i Nikoli Maroševiću koje su angažirali Testament Winery te sestrinska im vinarija Black Island s Korčule. 

I, kad smo već kod toga, Testament i Black Island svoj su uspjeh odlučio podijeliti i s vama pa tako u web shopu možete kupiti karton s po tri butelje dva nagrađena vina i to za tek 340 kuna! Poštarina za dva i više kartona je besplatna. Klik!

Dalmatian Dog box - karton 3 Pošipa i 3 Babića nagrađenih Decanterom
Dalmatian Dog box – Decanter ediciju naručite ovdje.

U razgovoru za AgroKlub, Siniša Lasan, poznati sommelier i jedan od članova komisije najvećeg svjetskog ocjenjivanja vina, objasnio je da je odlična vijest zastupljenost tri hrvatske regije čija su se vina kući vratila sa zlatom. Naime, osam je medalja otišlo u Istru, dvije u sjevernu Dalmaciju, u Testament, te jedna u Zagorje-Međimurje. 

Decanter zlata u čak tri regije

– Istra je svakako dominantna, kada je o medaljama naših vinara riječ, ali treba spomenuti i brojne druge uspjehe. Svakako vinariju Testament iz okolice Šibenika čiji su Pošip i Babić u zlatu, objasnio je Lasan te pohvalio vinare iz Varaždina i Ludbrega ‘koji su po prvi puta značajnije nominirali svoja vina na ovo prestižno ocjenjivanje’. 

Njemu se pridružio još jedan domaći sommelier i Decanterov sudac, Saša Špiranec, koji je ovogodišnji uspjeh hrvatskih vina nazvao ‘monumentalnim’. 

Uz tri platine i 11 zlata, domaći su vinari osvojili i 68 srebrnih, 88 brončanih medalja te 56 priznanja. 

I s nekima od njih su se s Decanterovog ocjenjivanja vratila vina Testament i Black Island vinarija Merga Victa Pošip 2019. srebro i Dalmatian Dog Pošip 2018. bronca.

Inače, brojna nagrađena vina možete kupiti u sklopu Decanter Testament Boxa za tek – pazite sad – 440,00 kuna, i to – ovdje

decanter iwc nagrade dalmatiandog

Ukoliko je ova godina bila ovoliko uspješna za hrvatska vina, sljedeća može biti samo još bolja. Jedva čekamo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Na vrh stranice
Košarica
Košarica je prazna...
Nastavi kupovinu
0

OVA STRANICA SADRŽI INFORMACIJE O ALKOHOLNIM PIĆIMA

Dali ste stariji od 18 godina ? Ulaskom potvrđujete vašu punoljetnost.