Welcome to the land of Dalmatian Dog

6 dilema oko odabira vinskog partnera

Kroz putovanje s vinom uvijek imamo favorite
Kod druženja s vinom uvijek imamo favorite

 „Muči“ vas izbor vinskog partnera?  Ništa čudno. Svi smo mi različiti, neistovjetnih osobina, drugačije se ponašamo, imamo različite ukuse. Bez obzira što/koga izabrali najvažnije je da bude harmonično, skladno, uravnoteženo.

Možda vam pomognu naša rješenja za najčešće nedoumice s kojima se susrećete:

1. Izbor je velik

Uvijek možemo izabrati između puno stilova i vrsta vina. Pjenušce pijte kad ste na zabavi. Fino crno vino privlačno zvuči za toplu, zimsku večer. Popodnevnu pauzu s prijateljicama/prijateljima najbolje je provesti sa čašom bijelog “živog” vina.

2. Malo nam je skupo

Ozbiljan ulazak u svijet vina može biti i ozbiljna investicija. Ručno brano grožđe, kvalitetne bačve, vrsta čepa, dizajn i kvaliteta etikete su razlozi zašto izvrsna vina plaćamo više. Posjećujte sajmove, degustacije prije ulaganja.

3. Neka vina stare gracioznije od drugih

Pronašli ste vino koje vas je oduševilo i odmah ste ga kupili. Nakon otprilike godinu dana otvorite bocu i shvatite da vino nije tako dobro kao što vam je ostalo u sjećanju. Vina koja dobro odležavaju često nemaju tako ugodne okuse prvih par godina. A i pitanje je atmosfere kad ste ga prvi put kušali.

Netko stari gracioznije od drugih
Netko stari gracioznije od drugih

4. Stabilnost je važna

Vino ne smijete premještati, uznemiravati, pregrijavati, hladiti ako ga nećete konzumirati. Ostavite ga na polici za vina da miruje. Ali ne predugo. Jer dugotrajno odležavanje vina zahtijeva najveću pažnju i često je prepušteno profesionalcima..

5. Egzotika je uzbudljiva, ali domaći su nam poznati

Egzotična vina su uzbudljiva jer nas vode u nepoznati dio svijeta. Pronaći razlog za uživanje u svakom različitom okusu vina jedan je od izazovnijih i težih dijelova učenja o vinu. Iz tog se razloga većina ljudi uglavnom drže onoga što već znaju i vole. Osim toga, sva istraživanja započinju domaćim proizvodima.

Okusi se razvijaju kako odrastamo
Naši ukusi s vremenom se mijenjaju

6. Okusi se razvijaju kako odrastaš

Kako istražujemo ​​i isprobavamo nova vina, tako se razvija naš ukus. Kroz putovanje s vinom pronaći ćemo neke favorite. Moramo biti svjesni da će se naši ukusi s vremenom mijenjati a samim tim i odabrana vinska lista.

Naša posebna ponuda – boxovi/kartoni za sve prilike

Košarica0
Košarica je prazna...
Nastavi kupovinu
0

OVA STRANICA SADRŽI INFORMACIJE O ALKOHOLNIM PIĆIMA

Dali ste stariji od 18 godina ? Ulaskom potvrđujete vašu punoljetnost.