Welcome to the land of Dalmatian Dog

Neka vam posjeta vinariji bude savršeno udobna

Posjeta vinariji ili vinarijama, degustacijama uvijek se čini kao dobar provod tokom ljetnog odmora. Toplo je, sunčano, nikamo vam se ne žuri. Kad vas okruže ukusna vina, pogledi koji oduzimaju dah, zabavni ljudi i savršeno vrijeme, zadnja stvar oko koje se brinete je odjeća. Da vam taj „detalj“ ne bi pokvario doživljaj donosimo par savjeta kako bi vam posjet bio što ugodniji i udobniji.

  • Obujte udobne cipele, npr. ravne sandale ili tenisice. Uzmite u obzir koje ćete vinarije posjetiti, što znači da možete hodati po travi, kamenjima, šljunku. Ako planirate posjetiti i podrume imajte na umu da su temperature dosta niže te da vam može biti i hladno pri dužem boravku. Naime, podrumska temperatura se tokom cijele godine kreće oko13 °C.
Posjeta vinariji zahtjeva i da pripazite na obuću - sportske sandale idealne su za hodanje po vinogradu
Sportske sandale idealne su za obilazak vinograda i vinarija
  • Nosite ruksak ili torbu preko ramena. Kad hodate po vinogradu ili obilazite podrum kušate vino. Ruke vam moraju biti slobodne za čaše, degustacije npr. sireva, listanje brošura…..
  • Pokrivalo za glavu, šešir ili kapa je must have po ljetnim vrućinama. Posebno ako je naglasak vašeg izleta na hodanju, upoznavanju vinograda i okolice.
  • Ukoliko znate da ćete se duže zadržati u podrumu dobro će vam doći neka vesta ili jakna. Najbolje nešto što se lako složi u ruksak. Jer, ne zaboravite, ruke vam moraju biti slobodne.
  • Lagane hlače ili bermude su puno bolji izbor od traperica. Ukoliko baš i ne nosite hlače predlažemo malo komotnije suknje ili haljine.
  • Pamučne majice su bolji izbor od košulja. A vi baš volite košulje? Neka bude dovoljno široka kako vas ne bi sputavala u ramenima.
  • Imate dugu kosu i planirate cijeli dan biti vani na vinskoj stazi? Predlažemo vam da kosu podignite u rep ili punđu. Na ovaj način ne morate brinuti o frizuri a kosa vas neće  ometati pri kušanju.
  • Preskočite parfem. Mirisi parfema samo vas ometaju dok pokušavate dešifrirati arome vina kojeg imate u čaši. Dodatno, vaš miris parfema može ometati i druge goste u grupi ili degustacijskoj prostoriji.
  • Zaboravite na ruž za usne. Glavna aktivnost tijekom kušanja je pijenje vina. Nema ruža za usne koji je toliko postojan. Osim toga , ne želite se baš stalno provjeravati u ogledalu te popravljati šminku. Ako vam je ipak potrebno nešto za usne uzmite balzam. Jednostavnije je.
  • Volite bijelu boju? Nema ništa loše u tome ali ako znate da ste malo nespretni predlažemo vam da je preskočite. Svjetlije boje a posebno nešto šareno u vinarijama je i više nego poželjno.
Degustacija vina je otmjena aktivnost
Degustacija vina je otmjena aktivnost

Malo je drugačija situacija ukoliko idete samo na degustaciju. Vinarija je blizu mjesta gdje ste odsjeli, nećete hodati po vinogradima ………. možete se malo srediti ali bez pretjerivanja. Postoje razne varijacije outfit-a koje ovise o  aktivnosti, vremenu, odredištu. Što god odabrali u svom ormaru obratite pažnju na dva kritična detalja kako biste bili sigurni da vam odjeća neće pokvariti raspoloženje.

Posjetite naše vinarije

Testament Winery

Stražnice 2, 22000, Jadrtovac

Radno vrijeme:
Zimsko radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati.
Ljetno radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati ; subotom od 12 do 17 sati.


Rezervirajte vaš posjet na
+385 98 921 2889
[email protected]

Black Island Winery

Smokvica 295, 20272, Smokvica

Radno vrijeme kušaone
 Zimsko radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati.
Ljetno radnovrijeme od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 20 sati. 

Rezervirajte vaš posjet:
 Marina Salečić
+385 95 797 0085
[email protected]

Za početak, štikle ne preporučamo. I dalje se držite pravila broj 1. – udobne cipele. Ako ste bili na degustacijama onda znate da je tu puno stajanja. Kompromisno rješenje su sandale s punom petom.

Ostavite tajice kod kuće. Degustacija vina je ipak otmjena aktivnost, pa se potrudite biti i elegantni. Pokušajte pronaći sredinu – odjeća koja nije previše strogo odjevna, ali ni previše ležerna. Nešto što možete nositi cijeli dan jer se lako dogodi da nakon degustacije odete na večeru. Što znači da baš i nećete imati vremena za presvlačenje.

Uglavnom, ne opterećujte se kompliciranim stylinzima. Ipak su najvažniji vaš stav i osmijeh. Neka vam posjet vinarijima bude ugodan i udoban.

Ako niste u mogućnosti fizički postjetiti naše vinarije, zašto ne bi uživali u našim vinima kod kuće – posjetite naš web shop i sami složite svoj karton vina – neka vinarija gostuje kod vasveza na shop

Košarica0
Košarica je prazna...
Nastavi kupovinu
0

OVA STRANICA SADRŽI INFORMACIJE O ALKOHOLNIM PIĆIMA

Dali ste stariji od 18 godina ? Ulaskom potvrđujete vašu punoljetnost.