Welcome to the land of Dalmatian Dog

Merga Victa Pošip Sur Lie 2020.

Opis

Merga Victa Pošip Sur Lie vino je zlatne boje, izraženih aroma zrelog koštunjičavog voća poput breskve i marelice, aroma žutog cvijeća, vanilije, tosta i badema.

Suho je, dugotrajnog i zaokruženog završetka.

Vinska kartica
Vinarija Black Island Winery
Godina 2020.
Lokacija Smokvica – otok Korčula
Sorta Pošip
Kategorija Bijela vina
Veličina boce 0.75 L
Alkohol 13.5 %
Proizvodnja 2500 boca

OPIS PROIZVODNJE:
Grožđe je maceriralo na niskim temperaturama 3-8 sati.
Vino je proizvedeno sur lie metodom.

Miješano je na talogu kroz 24 mjeseca. Odležavalo je u srednje paljenim drvenim bačvama od 500 L, a korištene su 3 vrste: bačve napravljene od američkog hrasta, od francuskog hrasta i od slavonskog hrasta.

LOKALITET:

Grožđe dolazi iz vinograda Smokvice, s biranih položaja koji se tradicionalno smatraju najboljima za ovu sortu. Svi trsovi stariji su od 40 godina te je prinos na njima mali.

Pošip je prava dalmatinska sorta bijelog grožđa koju je izvorno otkrio lokalni poljoprivrednik prije 150 godina u samom selu Smokvica u kojem se vinarija nalazi. Vinarija Black Island proizvodi više linija, dok je linija Merga Victa posebna.

U samoj Smokvici je dvjestotinjak vinograda koji se nalaze između 40 i 160 metara nadmorske visine. Vinova loza je stara najmanje 15 godina, a odabrano grožđe dolazi s tri različite vrste tla (crveno tlo, pijesak i stjenovita) kako bi se postigla prava ravnoteža i harmonija vina. Udio šećera 3,5 gr/l, kiseline 6,9 gr/l.

Cijena: 30,00 

Merga Victa Pošip Sur Lie vino je zlatne boje, izraženih aroma zrelog koštunjičavog voća poput breskve i marelice, aroma žutog cvijeća, vanilije, tosta i badema.

 

Posebna ponuda paketa/kartona
Premium box vina iz naših vinarija Testament i Merga Victa te linija Dalmatian Dog
Najniža cijena: 151,97 
Snižena cijena: 132,72 
Uštedite kupovinom na kartone/pakete


Košarica0
Košarica je prazna...
Nastavi kupovinu
0

OVA STRANICA SADRŽI INFORMACIJE O ALKOHOLNIM PIĆIMA

Dali ste stariji od 18 godina ? Ulaskom potvrđujete vašu punoljetnost.