Welcome to the land of Dalmatian Dog

Testament Pošip 2022.

Opis

TESTAMENT POŠIP je bijelo vino – mirisom na koštunjavo voće, krušku, cvijet kamilice i ljekovito bilje dalmatinskog krša. Okus je kompleksan i mineralan, sa svježim i slasnim završetkom. Mineralnost i slanost prevladavaju – gotovo da možete na okus i miris osjetiti Jadransko more i vapnenačke stijene. Okus je složen i bogat, s punim, svježim i ukusnim završetkom.

Vinska kartica
Vinarija Testament Winery
Godina 2022.
Lokacija Jadrtovac – Šibenik
Sorta Pošip
Kategorija Bijela vina
Veličina boce 0.75 L
Alkohol 13 %
Proizvodnja 12.000

OPIS BERBE:  Ručna berba napravljena je početkom kolovoza. Brzo je prerađeno, fermentirano 3 tjedna uz kontrolu temperature, kombinacija divljih i inokuliranih kvasaca. Miješano na vlastitom talogu tokom trajanja fermentacije, ukupno 2 mjeseca. Odležano u spremnicima od nehrđajućeg čelika. Ostatak šećera <3 gr/l, kiseline 6,1 gr/l.

O LOKALITETU: Iako je Pošip dalmatinska sorta bijelog grožđa par excellence, porijeklom s otoka Korčule, u vinogradu kod Šibenika su drugačijeg karaktera. Sam vinograd je je zasađen prije desetak godina i gleda prema jugu, dok je loza uzgajana u ekstremnim uvjetima na oskudnom vapnenačkom terroiru (s manje od 20% tla). Lokalitet kao takav daje odlične rezultate s izraženijom mineralnošću u odnosu na klasični Pošip s otoka Korčule. Najbolje poslužiti na 12 ° C.

 

Cijena: 13,00 

TESTAMENT POŠIP je bijelo vino – mirisom na koštunjičavo voće, krušku, cvijet kamilice i ljekovito bilje dalmatinskog krša. Okus je kompleksan i mineralan, sa svježim i slasnim završetkom.

Košarica0
Košarica je prazna...
Nastavi kupovinu
0

OVA STRANICA SADRŽI INFORMACIJE O ALKOHOLNIM PIĆIMA

Dali ste stariji od 18 godina ? Ulaskom potvrđujete vašu punoljetnost.