Welcome to the land of Dalmatian Dog

Nova vina u našem web shopu

Upoznajte nova vina naših vinarija Merga Victa/BlackDog i Testament - Pošip Sur Lie, Testament Pošip Zenit i Testament Tribidrag
Novost u našoj ponudi su etikete iz naših vinarija: Merga Victa Pošip Sur Lie, Testament Pošip Zenit i Testament Tribidrag

Nova vina pojavljuju se u raznim oblicima: nekad su jednostavno nova berba poznatog proizvođača, ponekad potpuno novi brend dolazi na tržište, a ponekad etablirana vinarija lansira novu etiketu. Stalne promjene na tržištu dio je onoga što vina čini zanimljivim i izazovnim za praćenje.

Testament i Merga Victa/Black Island vinarije naporno rade na održavanju dosljednosti svog stila i kvalitete po kojem su postali poznati. Mada je veliki izazov pronaći ravnotežu između berbe, tj. grožđa koje govori samo za sebe, i proizvodnji vina u već poznatom stilu. Nove berbe starih favorita uvijek je zabavno uspoređivati. Međutim, kad se pojavi nešto sasvim novo tržište se jako uzbrka.

Isprobajte naša nova vina

Nova vina su plod truda naših enologa i njihovih timova

Pa tako ni naši enolozi nemaju mira. Juraj, Igor i Nikola sa svojim timovima proizveli su 3 nova vina – 3 etikete koje su kupcima sada dostupne i preko našeg web shopa. Ova vina idealna su za arhiviranje i daljnji razvoj, dostupna su u manjim količinama. A njihovu kvalitetu prepoznali su i IWC te DWWA ocjenjivački timovi na takmičenju 2022.godine.

Super zdravo grožđe dalo je vinu predivnu zlatnu boju, izraženih aroma zrelog koštunjičavog voća poput breskve i marelice, aroma žutog cvijeća, vanilije, tosta i badema. Ovaj suhi, odležani pošip ima dugotrajan i zaokružen završetak.

Brončano vino na DWWA i IWC takmičenju 2022.punjeno je u 2500 boca.

Sur lie metoda – kada se vino održava u kontaktu s talogom tijekom procesa odležavanja. Talog se koristi u bijelim i pjenušavim vinima za dodavanje blagotvornih tekstura i okusa. Ova metoda odležavanja pruža dodatne prednosti vinima – kremastija su, bogatija, punijeg tijela i kompleksnijeg okusa.

Juraj Sladić prvi Tribidrag proizveo je 2018.godine, samo 800 boca. Prošle godine, na DWWA ocjenjivanju, vino je osvojilo 95 bodova – zlatnu medalju. Nakon berbe 2019.proizvedeno je 4.000 boca.  Još uvijek nedovoljno, s obzirom na potražnju vina ove sorte. Vino kompleksnog, moćnog okusa,  snažnih tanina i herbalnog karaktera, kojem je IWC 2022. dalo preporuku,  može godinama odležati u vašoj arhivi. Naravno, ako ste dovoljno strpljivi 🙂      

Pošip postaje sve popularnije vino kod nas. Vinari vole ovu sortu koja je prilagodljiva različitim načinima vinificiranja. A vinoljupci uživaju u pošipovim aromatičnim i svježim okusima.

Testamentov Pošip Zenit kompleksnog je okusa kojem, osim aromatičnh biljaka, pridonose  i slatki začini iz hrastove bačve. Berba 2018.osvojila je srebro na ovogodišnjem DWWA takmičenju te IWC preporuku. Snažno vino, s potencijalom čuvanja do 20 godina, moćne strukture i mineralnosti.

Boxovi/kartoni vina

Košarica0
Košarica je prazna...
Nastavi kupovinu
0

OVA STRANICA SADRŽI INFORMACIJE O ALKOHOLNIM PIĆIMA

Dali ste stariji od 18 godina ? Ulaskom potvrđujete vašu punoljetnost.