Welcome to the land of Dalmatian Dog

Merga Victa Pošip 2022.

Opis

MERGA VICTA POŠIP 2022. je bijelo vino, aroma svježih citrusa, koštunjičavog voća, žutog cvijeća te mediteranskog bilja. Suho je, srednjeg tijela, fine svježine, izražene mineralnosti  i ugodne trajnosti. Harmonično i osvježavajuće vino. Autohtona sorta Pošip predstavlja istinski dragulj i to je naša bijela sorta s najvećim potencijalom.

Vinska kartica
Vinarija Black Island Winery
Godina 2022.
Lokacija Smokvica – otok Korčula
Sorta Pošip
Kategorija Bijela vina
Veličina boce 0.75 L
Alkohol 13.5 %
Proizvodnja 30.000 boca

OPIS BERBE: Grožđe za ovo vino dolazi iz starijih vinograda Smokvice s tradicionalno najboljim položajima za uzgoj pošipa. Sve radnje tijekom uzgoja u vinogradu obavljaju se ručno. Grožđe se mulja i macerira nekoliko sati, a zatim preša s minimalnim tlakom. Fermentacija se odvijala u inox tankovima uz strogu kontrolu temperature. Odležavano na finom talogu dodatna tri mjeseca.

Najbolje servirati na temperaturi od 12˚C.

LOKALITET: Pošip je prava dalmatinska sorta bijelog grožđa koju je izvorno otkrio lokalni poljoprivrednik prije 150 godina u samom selu Smokvica u kojem se vinarija nalazi. Vinarija Black Island proizvodi više linija, dok je linija Merga Victa posebna.

Za vina u Merga Victa liniji pažljivo se odabire grožđe od 25 lokalnih obiteljskih poljoprivrednika (kooperanata) koji već generacijama uzgajaju grožđe.

U samoj Smokvici je dvjestotinjak vinograda koji se nalaze između 40 i 160 metara nadmorske visine. Vinova loza je stara najmanje 15 godina, a odabrano grožđe dolazi s tri različite vrste tla (crveno tlo, pijesak i stjenovita) kako bi se postigla prava ravnoteža i harmonija vina. Udio šećera 3,5 gr/l, kiseline 6,9 gr/l.

 

Cijena: 15,00 

MERGA VICTA POŠIP 2022. je ozbiljno  bijelo vino svijetlo žute boje koje odlikuju živahne voćne arome, miris agruma, zelenih jabuka; odiše mineralnošću i svježinom.

Posebna ponuda paketa/kartona
Odlična prilika - sami odaberite vina koja vam se sviđaju i napravite svoj karton vina uz uštedu i besplatnu dostavu - ostaviti ćete kontakt podatke kod narudžbe
Cijena: 0,00 
Dalmatian Dog Novogodišnji 2023. box vina s popustom i besplatnom dostavom
Najniža cijena: 75,65 
Snižena cijena: 79,80 
Poseban paket vina Dalmatian dog za romatniku i ljubavne prilike - kada se družimo u krugu nama dragih osoba - karton box vina za samo 349 kuna
Cijena: 78,00 
Uštedite kupovinom na kartone/pakete


Košarica0
Košarica je prazna...
Nastavi kupovinu
0

OVA STRANICA SADRŽI INFORMACIJE O ALKOHOLNIM PIĆIMA

Dali ste stariji od 18 godina ? Ulaskom potvrđujete vašu punoljetnost.