Welcome to the land of Dalmatian Dog

Merga Victa Rose 2023.

Opis

MERGA VICTA ROSE 2022. je vino nastalo od sorti Plavina i Plavac mali, macerirano je dva sata na niskoj temperaturi. Vesele i žive roze boje i ugodnih aroma zrelog šumskog voća, posebno jagoda uz natruh aroma tamnih trešanja i latica ruže. Osvježavajućih kiselina, laganije, elegentno i uravnoteženo.

Vinska kartica
Vinarija Black Island Winery
Godina 2023.
Lokacija Smokvica – otok Korčula
Sorta Plavac mali, Plavina
Kategorija Crna/crvena vina
Veličina boce 0.75 L
Alkohol 12 %
Proizvodnja 4.000 boca

OPIS BERBE:Plavina se macerirala 2 sata na niskim temperaturama. Ocijeđen sok od Plavca malog je potom blendan s Plavinom. Fermentacija je odrađena u inox bačvama na talogu tijekom tri mjeseca.
Svi radovi u vinogradu obavljaju se ručno. Grožđe je bilo ručno brano i odabrano.

Najbolje servirati na temperaturi od 12˚C.

LOKALITET: Plavina i Plavac mali su prave dalmatinske sorte crnog grožđa koje imaju zajedničke pretke, ali su različite strukture i jačine.  Vinarija Black Island proizvodi više linija, dok je linija Merga Victa posebna.

Za vina u Merga Victa liniji pažljivo se odabire grožđe od 25 lokalnih obiteljskih poljoprivrednika (kooperanata) koji već generacijama uzgajaju grožđe.

U samoj Smokvici je dvjestotinjak vinograda koji se nalaze između 40 i 160 metara nadmorske visine.

Udio šećera 6,9 gr/l, kiseline 5,3 gr/l, pH 3,40.

GASTRO PREPORUKA: Kombinirajte s lososom i salatama, poput salate od piletine ili tune. Također se jako dobro slaže s pizzom i mekim sirom.

 

Cijena: 13,00 

MERGA VICTA ROSE 2022. je vino nastalo od sorti Plavina i Plavac mali. Vesele i žive roze boje i ugodnih aroma zrelog šumskog voća, posebno jagoda uz natruh aroma tamnih trešanja i latica ruže. Osvježavajućih kiselina, laganije, elegentno i uravnoteženo.

Košarica0
Košarica je prazna...
Nastavi kupovinu
0

OVA STRANICA SADRŽI INFORMACIJE O ALKOHOLNIM PIĆIMA

Dali ste stariji od 18 godina ? Ulaskom potvrđujete vašu punoljetnost.